Het eerste consult

Tijdens het eerste bezoek aan de praktijk begin ik met een intakegesprek. pagina behandelingIk bespreek uw klachten en het gehele lichamelijk functioneren. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld hoe het gaat met slapen, eten, drinken en uw spijsvertering. Deze brede invalshoek geeft mij een goed beeld van uw dagelijkse functioneren en uw energiebalans. Een beginconsult duurt ongeveer 60 minuten en een vervolg consult 45 tot 60 minuten.

Polsdiagnose

Bij de polsdiagnose voel ik met 3 vingers de polsslagader van uw beide polsen. Door op elke plek nauwkeurig de spanning, de breedte, de diepte en de snelheid te meten, kom ik veel te weten over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de verschillende organen.

Tongdiagnose

Bij de tongdiagnose steekt u uw tong even uit zodat ik deze kan bekijken. Aan de hand van o.a. kleur, vorm en vochtigheid kan ik de lichaamsconditie beoordelen. Ook bij de tongdiagnose is het zo dat een tongbeeld aanwijzingen geeft omtrent uw lichamelijk functioneren met eventueel aanwezige ziektebeelden.

De behandeling

Naast het prikken van acupunctuurpunten en het geven van een voedingsadvies en/of kruidenadvies, kan er behandeld worden middels massage (tuina/klassiek/fascia), moxa en cupping. De naaldjes die worden gebruikt voor het aanprikken van de acupunctuurpunten zijn steriele wegwerpnaaldjes en worden eenmalig gebruikt. Het zijn zeer dunne naaldjes, zodat ze makkelijk door de huid gaan en het prikken nauwelijks pijn doet. Afhankelijk van het doel van de behandeling zullen deze naaldjes een bepaalde tijd in het lichaam blijven zitten.