Wie ben ik

Mijn naam is Nienke Struijk. Na de middelbare school heb ik de opleiding tot nienke struijk zen zijn wijfysiotherapeute en daarna tot radiologisch laborante afgerond en behaald. Vervolgens heb ik binnen de Chinese geneeswijzen het diploma klassieke acupunctuur, voedingsleer en tuina-therapie behaald. Momenteel ben ik als therapeute werkzaam in mijn eigen praktijk. Daarnaast ben ik werkzaam als radiologisch laborante in een ziekenhuis, gespecialiseerd in het vervaardigen van CT-scans.

Mijn visie

Zen Zijn Wij komt voort uit de gedachtegang dat oosterse en westerse geneeskunde elkaar aanvullen. Een adequate samenwerking tussen beide geneeswijzen zal een behandeling ten goede komen.

Effectief pijn en functionele klachten behandelen binnen de oosterse geneeswijzen en fascia-therapie binnen de westerse geneeskunde hebben mijn belangstelling. 

Acupunctuurpunten komen vaak overeen met locaties waar bindweefselvliezen (fascia) van het lichaam samenkomen. Een blokkering van 'Qi' in een meridiaan, welke ontstaat door disbalans in het lichaam, kan worden gezien als een wijziging in de samenstelling van het bindweefsel op deze exacte locatie. Acupunctuurnaaldjes en fascia-therapie kunnen op een positieve manier het aangedane bindweefsel van het lichaam beinvloeden en de klacht of het ongemak effectief aanpakken.

Wanneer er een disbalans in het lichaam ontstaat, zal dit vaak leiden tot fysieke en/of mentale klachten. Meerdere meridianen raken uit balans en er ontstaan blokkades. Om direct behandelresultaat te boeken, is het zinvol om met acupunctuur de balans te herstellen in de betrokken meridianen. En tegelijk met fasciatherapie (of evt. met een andere vorm van massagetherapie) de blokkades in en van het pijnlijke gebied te behandelen. Dit alles heeft als voordeel dat het lichaam weer snel in evenwicht is en de klachten voorgoed of voor langere tijd wegblijven.

Gevolgde opleidingen

Fascia Integratie Therapie (F.I.T.)

Opleiding Fascia Integratie Therapie Amsterdam, vanaf oktober 2017 in modules. Een behandelconcept waarin recente kennis over fysiologie en pathologie van fascia (het bindweefsel waarmee heel het lichaam doorweven is) wordt geïntegreerd in het F.I.T. model.

TuiNa Therapie

Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai Amersfoort, 2017 afgerond. TuiNa Therapie kent een grote variëteit aan Chinese massages en manipulatietechnieken.

Voedingsleer

Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai Amersfoort, 2016 afgerond. Opleiding waarbij inzichten van de Chinese geneeskunde /- voedingsleer en de kennis van de westerse moderne- en natuur voedingsleer zijn samengebracht.

Klassieke Acupunctuur

Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai Breda, 2014 afgerond

Computertomografie (CT)

Fontys Hogescholen Eindhoven, 2013 afgerond

Basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen

Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai Breda, 2012 afgerond

Medisch Beeldvormend en Radiotherapeutische Technieken, duaal

Fontys Hogescholen Eindhoven, 2009 afgerond

Manuele Therapie, jaar 1, 2 en 3

SOMT Amersfoort, 2002 afgerond

Fysiotherapie

Avans Hogeschool Breda, 1997 afgerond

Gevolgde nascholing 

Engaging Vitality (in opleiding)

Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai Amersfoort, vanaf november 2018 in modules
Engaging Vitality is een benadering van acupunctuur die elementen uit de klassieke acupunctuur, de osteopathie en de interne alchemie (nei dan) integreert.

Distal Channel Palpation en Tan Balance Acupuncture; effectief pijn en functionele klachten behandelen

OTCG Antwerpen en Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai Amersfoort, vanaf november 2017 in modules
Het selecteren van acupunctuurpunten om het lichaam in balans te brengen en spoedig klachtenvrij te krijgen.

Shonishin 

ICZO Antwerpen
Pijnloze kinderacupunctuur zonder naalden.

­