Er wordt heel wat geschreven en verteld over gezonde voeding. voeding zen zijn wijVaak is de informatie tegenstrijdig en blijft u achter met allerlei vragen, zoals:

  • Welke voeding is nu echt gezond voor mij en past bij mij?
  • Waarom voel ik me zo opgeblazen na het eten van bepaald soort voedsel?
  • Waarom word ik zo loom van de ene maaltijd en knap ik op van het andere?

Traditionele Chinese voedingsleer

In de Chinese voedingsleer kijkt men naar de uitwerking van het voedingsmiddel in zijn geheel op het individu. Het beschrijft de effecten van voeding in uw lichaam nadat het genuttigd is. Essentieel voor de mens is dat voeding energie geeft, opbouwend werkt.

Elk mens heeft een uniek spijsverteringssysteem dat vraagt om een individuele benadering. Het is van belang het eigen eet- en leefgedrag te leren begrijpen en daarnaar te leren handelen.

Kenmerkend voor de Chinese voedingsleer is dat zij:

  • Een filosofie heeft
  • Een historische achtergrond en ervaring kent
  • Veilig, preventief, curatief en hoogwaardig is voor onze gezondheid

Wat biedt traditionele Chinese voedingsleer

Er wordt onder andere gekeken of uw lichaam de voedende stoffen uit uw eten wel goed verwerkt. Er worden relaties gelegd tussen kleur en smaak van voedingsmiddelen en bijvoorbeeld weer, klimaat, seizoenen, organen en tijdstippen van de dag. Ook wordt er rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen. Door te zoeken naar de juiste balans in uw voeding haalt u het maximale uit uw gezondheid. Daardoor voelt u zich fitter en voorkomt of vermindert u klachten.

­