Chinese voedingsleer

voedingIn de Chinese voedingsleer kijkt men naar de uitwerking van het voedingsmiddel in zijn geheel op het individu. Het beschrijft de effecten van voeding in uw lichaam nadat het genuttigd is. Ieder persoon heeft een uniek spijsverteringssysteem dat vraagt om een individuele benadering.

Wat biedt Chinese voedingsleer

Er wordt onder andere gekeken of uw lichaam de voedende stoffen uit uw eten goed verwerkt. Er worden o.a. relaties gelegd tussen kleur en smaak van voedingsmiddelen. Ook wordt er rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen. Door te zoeken naar de juiste balans in uw voeding haalt u het maximale uit uw gezondheid en voelt u zich fitter.

Chinese kruidengeneeskunde

In China staat de kruidengeneeskunde naast de acupunctuur hoog in aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien.

In de Chinese kruidengeneeskunde zijn de medicinale middelen ingedeeld naar hun werking. Zo zijn er bijvoorbeeld kruiden die tonifiëren (voeden), de spijsvertering bevorderen, slijm oplossen of de bloedcirculatie verbeteren. Door de kruiden in bepaalde verhoudingen te combineren, zijn ze voor veel klachten inzetbaar.

Wat biedt Chinese kruidengeneeskunde

Een Chinese kruidenformule wordt individueel voor u samengesteld aan de hand van de klacht die gerelateerd is aan uw persoonlijke constitutie. Ook bij moeilijke behandelbare aandoeningen kunnen kruiden soms tot opmerkelijke verbetering leiden. Bijvoorbeeld bij migraine of menstruatieproblematiek werken kruiden op onderliggende oorzaken; zoals verstoring van de hormoonhuishouding, bloedsomloop of vochthuishouding. De Chinese kruidenformules worden geleverd door de NatuurApotheek, welke is gevestigd in Simpelveld.